Mladá vinařka Beatrice Gaudio se soustředí na výrobu typických piemontských odrůd a propagaci krásné oblasti Monferatto.
Málo známá odrůda je monferattským pokladem – grignolino vždy patřilo na šlechtické stoly.
Vinifikace: 21 dní macerace na slupkách, lisování, 18 měsíců zrání v 700-l sudu a 6 měsíců na láhvi.
Svůdná temně rubínová barva. Dlouhý pobyt v sudu dává vínu eleganci, hloubku a měkké třísloviny. Kandovaný pomeranč, káva, vanilka, muškátový oříšek. Skvělý kousek pro vychutnávače.
Alkohol: 14,0 %
Zb. cukr: 1,0 g/l
Kyselina: 5,6 g/l
Servírovací teplota: 16-18°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář