BLOG vinný, Strana 3
Prázdné láhve pohřbeny v kontejnerech, záchranná plachta sbalena, sklad příjemně prořídlý a zválená tráva na zahradě pomalu přichází k životu podobně jako já. Jarní Podrybnické chutnání se zařadilo po bok třinácti předchozích - stalo se minulostí. V...
Hemžím se zážitky, víny i informacemi. Za mým hemžením je milá a veleintenzivní návštěva Německa. Navštívil jsem tamní vinaře, nabral u nich víno na Podrybnické chutnání, strávil dva dny na veletrhu v Düsseldorfu, pozdravil se se spoustou známých a z...
Postcovidový hlad mě letos už podruhé zavedl na vinařský veletrh. Po tristní únorové Boloni jsem šel tentokrát najisto. Veronské Vinitaly je pojem, o kterém se vyprávějí legendy. "Na Proweinu se pracuje, na Vinitaly se paří," opakovali mi často italš...
Ne, zkrátka ne. Dopoledne jsem se ještě vcelku elegantně klouzal krajinou kolem městečka Malaucene. Po bagetové polední přestávce mě neklidná mysl vyhnala na kolo znovu. Elegantní přesuny mezi klášterními vinohrady brzy vystřídalo sprosté pachtění, k...
PROSLUNĚNÝM NĚMECKEMMám za sebou perných pár dní, během kterých jsem si odkroutil rozvoz, sérii tří ochutnávek a následnou cestu po Německu. Nádherné počasí i doprovod synků udělaly z cesty na západ výsostně příjemnou záležitost. I když... "Co říkáš...
Začátky a konce k sobě patří, nemohou bez sebe existovat. Odsud i fascinace oroborem - tvorem požírajícím sebe samého. Kde by bylo evropské vinařství bez Pompejí, bez fyloxery, otrav či zemětřesení? Ne, nehodlám se zabývat alternativní historií. Zají...
Pozvání na Biennale del Vino mi náramně zapadlo do lenivých lednových plánů. Už dvakrát odpadl Prowein, chtěl jsem ochutnat něco z italského jihu a Boloňou jsem zatím pokaždé jenom tupě projel cestou do Toskánska a Umbrie. Nadto došlo prosecco a také...
Mám za sebou povedený Ausflug do Rakous. Natahoval jsem cestu na samu mez, neboť až na čtvrtek měl Josef Fritz naplánované lahvování. Potřeboval jsem nový ročník jeho vína Fritzi, Reichardtova sekce vykazovala značné mezery a den před odjezdem jsem v...
Čerstvě vylisované novello září jedovatou zelení, orvietská katedrála se bíle třpytí proti blankytné obloze, dokvášející barbera nechává na mých nesmyslných rtech smyslnou fialovou, křupnutí zlatavé franouzské bagety, hnědě žíhané espresso v kavárně,...
Sladký odér kvasícího moštu se line ze sklepů pitoreskních hrázděných domů a na ulici se mísí s ranní vůní křupavých baget. Ráno v Alsasku. Pár hodin nato už s Michaelem Wolfem ochutnáváme burčící vína z tanků. A skok na Moselu - Justenovi sedí s par...