BLOG vinný, Strana 11
Proč Franky? Protože sylván! Tahle odrůda byla u nás začátkem 20. století naprosto běžná. Dnes se vinaři novou výsadbou dostávají k podílu kolem 1 procenta. A zatímco u nás jsme si pěstovali müllerkové moře, Němci čile přemýšleli a konali, až je z ...
V zásadě jde o přesun z bláta nikoli pod okap, ale pod pukající hráz přehrady. Vnímáte-li oslavy Silvestra jako invazivní i na polosamotě, Florencie se nejeví jako řešení. Nicméně novoroční útěk do Itálie už je nám tradicí a tohle město byl dlouhodob...
Až na pár výjimek, kde hrozny ještě čekají na mráz, je sklizeno. Na Mosele a v Rheingau končila sklizeň až v posledním říjnovém týdnu. Tou dobou už bylo u Wolfa všechno v plném kvasu a já mohl nabízet první vína od Wernera Reichardta. Všem vinařům je...
Na podzim bývám neklidný jako starý Brůna u své studně. Čím dál víc mě baví ochutnávat vína ještě nehotová, syrová, divoká. Otravuju své drahé vinaře dotazy, jaká bude sklizeň, jaká je sklizeň, jaká byla sklizeň (má zásoba německých a italských sloví...