Z vinařství - Gaudio
Rozhodl jsem se průběžně zveřejňovat informace z vinařství, ať si uděláte obrázek o tom, co všechno je třeba absolvovat, než můžeme ty dobroty popíjet...
Beatrice Gaudio mi coby omluvenku z Podrybnického chutnání poslala výčet prací z počátku června. Otevřete si třeba její Grignolino (já ho vypil včera) nebo bílé Cortese. Anebo Barberu...
"Teď je toho na vinici vážně hodně. Hlavně práce na tvaru keřů. Zkracujeme, zastrkáváme výhonky do drátěnky, vylamujeme fazochy. Réva vypadá opravdu dobře, je silná. Dvakrát tu sprchlo (150 mm), ale jinak je nebývalé horko. Máme mezi 16 a 31 stupni, což je na tuhle dobru opravdu hodně. Barbera už odkvetla a má bobule jako pepřová zrnka. Celkově jsme možná o dva týdny napřed.
Ve sklepě jsme po 6 měsících na sudu naplnili naše první chardonnay a teď se chystáme na Barberu a Grignolino. Sudové vzorky Barbera d´Asti, Bergantina a Gaudio Magnum vypadají parádně. Jsem zvědavá, co jim řekneš...
Omlouvám se, že jsem nemohla přijet na Vaši akci, ale bylo to moc narychlo. Příští rok - slibuju."
Beatrice Gaudio - vinařství GAUDIO, Piemont