Pár novinek v nabídce
Tak zaprvé - Fritzi jest vyprodán. To se tomuhle populárnímu cuvée od Josefa Fritze touto dobou stává pravidelně, takže netřeba smutnit. Už se sklízí na nové.
Z Piemontu jsem Vám přivezl pár novinek - pojďme na ně:
Livio Voghera, Barbaresco - info
- Favorita - Pohodové bílé víno, které Vám zbytkovým CO2 trochu připomene Wolfův styl. "Nic složitého," popisuje ji Livio. "Pohodové pití na každý den. Dělám ji čistě - žádné velké experimenty. Sklidit, vylisovat a do tanku."
- Arneis - To už je charakternější Itálie. Pikantní, plné, komplexní. "Arneis nechávám nejdříve pár hodin naležet na slupkách a po lisování pak pár měsíců v kontaktu s kvasinkami, aby se pěkně zaoblilo."
- Moscato d´Asti - Piemontská klasika, víno, které si získává velkou popularitu v zámoří. Nízký alkohol, bublinky, vysoký zbytkový cukr. Liviovi se daří dávat Moscatu přidanou hodnotu v podobě pěkné kyselinky.
Beatrice Gaudio, Monferatto - info
- Rosé Ciaret - Krásně vybarvené a fantasticky rozvoněné cuvée z Barbery a Syrahu. Poměrně tělnaté, skvělé ke grilování, ale i salátům nebo třeba čokoládovým dezertům.
- Malvasia di Casorzo - Tohle je zvláštnost! Červené, šumivé, sladké - výrazné aroma ve Vás vyvolá intenzivní představu čerstvě vylisovaných hroznů. "Nedávno jsem ho měla v restauraci s rizotem a plody moře. Bylo to fantastické. Já bych doporučovala spíš vychladit a přikusovat jahody," komentuje tohle neobvyklé víno Beatrice Gaudio.